Jumaat, 1 Ogos 2014

: Kenangan Pulapol :

Assalamualaikum.

Cerita dah lama tapi ia tetap menjadi sebuah kenangan yang terindah buat diri farah.  Disinilah bermula segalanya.  Alhamdulillah, terlalu indah aturanMu Ya Allah.  6 bulan berada di Pulapol Kuala Lumpur ada pelbagai kisah.  Kompeni E, platun 41 diketuai oleh Sarjan Zul Aziz.  Masa mula-mula kenal dengan encik nie, garang gila.  Setiap kali ada latihan kawad, farah nak bergerak sikit pon tak berani.  Terpacak berdiri even tak larat.  Pernah kena denda satu platun lari padang kawad dari pagi sampai petang, hanya rehat time makan dan solat.  Masa tu farah hampir nak tiak tapi pesan pada diri " tak pa farahin, Allah ada. ini untuk mak dan ayah ".  Ayat nie saja yang farah selalu pesan pada diri farah.  Alhamdulillah berjaya juga tamatkan latihan nie.

Sebahagian tamat pembarisan 28/06/2014

Bersama ayah dan emak tersayang.  Tak pernah farah berjauh dengan family sampai tak jumpa hampir 
6 bulan.  Hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana hati ini simpan rasa rindu.

Bersama kakak dan adik.  Aiisshh adik pon dah tinggi daripada kakak dia.
Nampak sangat farah nie pendek.  Hihihi.

Ni anak menakan farah yang farah ngasuh dulu.  Farah boleh demam kalau ingat syahmi masa training dulu.
Farah pakai baju uniform syahmi tak mau kat farah.  Syahmi tak kenal mak lang dia.  :'(
Alhamdulillah, time farah balik berbaju kurung seperti biasa syahmi kenal mak lang dia.  :)

Ni platun farah bersama en. Zul Aziz.  Terima kasih encik. 

Bersama sahabat farah yang senget.  Hehehe.
Tengah nama dia ziha (sarawak). Muhirra (kelantan).

Ini pon sahabat senget farah juga. Hehehe.
Kak Jun (sabah).  

Kami berlima tetap sahabat.  InsyaAllah.  :)

Diapit oleh ayah dan abah.  Abah tue panggilan untuk en. Fauzi oleh platun farah.
Encik nie baik sangat-sangat.  Tak pernah bagi kami denda. Tak pernah marah kami.

Jurulatih platun 42.  Kalau JL farah tak ada, kadang-kadang en. Hussien yang ganti.

Ni en. zamzuri.  JL kepada seorang pakcik yang pernah training dekat pulapol sini juga.

Nie pula jurulatih kompeni juga.  En. Harith.  Sama umur dengan farah n muhirra.
Pernah satu platun kena denda dengan en. harith.  Bangun pagi sakit satu badan. :)

Ini Jurulatih kompeni farah.  Umur muda lagi daripada kami bertiga.
Orang kulim.  Kenal tak?  Mesti kenal punya.

Bersama SM kompeni.  :)

Garang Jurulatih kerana mahu mendidik kami semua.  Segala jasa dan pengorbanan tak terbalas oleh kami semua.  Semoga Allah membalas segala jasa kebaikan jurulatih yang farah kenal di pulapol.  Amin. 

3 ulasan:

akubest501 berkata...

Salam...Lama tak jengah sini...Tahniah dan syabas saya ucapkan atas tamat latihan...

Najib Ariyan berkata...

tahniah sudah dapat jadi polis bertauliah... semoga semakin sukses kerjaya masa depan

Haeiza_azieaH berkata...

Hai, nk tnya. masa training kat pulapol memang tak boleh contact dengan orang luar ke?