Rabu, 21 Ogos 2013

: Alhamdulillah, bersua kembali :

Assalamualaikum

Baru-baru nie,  kawan sekolah rendah kawen. :)  Selamat pengantin baru Zulaiha.  Semoga bahagia dengan encik suami.  Amin.  Farah nak cerita sedikit perjalanan hari tu.  Hihihi.  Start last kelas time darjah 6 memang farah x pernah jumpa kawan-kawan sekolah lama.  Walaupun farah dok sekolah badlishah kat kulim tu tapi bila balik rumah farah x kuar rumah.  Dari form 1 sampai form 5 dok hostel.  :)  Sajidah tudung oren, haaaa idah memang farah dok jumpa.  Sebab sekolah menengah sekali dan kadang-kadang raya dok jumpa.  Hihihi.  Zulaiha pon tak jumpa.  Terjumpa pon tak sempat nak tegur hari tu.  Dan amanina pula study kat Mesir.  Jadi memang sah payah nak jumpa.  Tapi time kenduri zulaiha tue, farah cuba tnya amanina " Assalamualaikum.  Aman masih kat malaysia ka? "  Bermula dari situ farah plan nak jumpa.  Even last minute plan tapi alhamdulillah jumpa juga.  Terima kasih Ya Allah.  Kawan-kawan masih sama macam dulu cuma makin cantik sekarang.  Rindu kenangan kecik-kecik tapi ada yang tak ingat.  Hihihi.

dari kiri :  idah, zulaiha, farah, aman
dari kiri : mimi, farah, aman, idah

Oke dah tutup cerita tue, sekarang cerita baru pula.  Semalam farah tanya mak " mak boleh tak nak besok nak kuar ngan kawan sekolah rendah dulu.  Lama tak jumpa.  Tapi mak tolong jaga syahmi besok na.  Boleh dak? "  Dapat green light terus date.  Hihihi.  21 Ogos 2013,  akhirnya bersua juga.  Yang paling semangat nak tengok wayang si idah nie.  Cita hantu.  Tak takot sangat cuma terkejut ja bagi farah.  Sempat juga farah terkejut dalam wayang tu " oh mak hang".  Hihihi.  Lawak.  Seronok bila dah lama tak jumpa.  Dengar kisah kawan-kawan study.  Lawak masih sama macam dulu.  Terima kasih kalian untuk hari ini.  Even jarang jumpa tapi semoga persahabatan terus terjalin.  Amin.  Semoga jumpa lagi.  Kata amanina " Nanti jumpa sekali lagi bawa anak dah pa".  Maksudnya lepas nie giliran siapa pula budak2 SKDHZ (darjah 6 tahun 2003 ).

dalam kereta  :)
dari kiri : amanina, farhan, idah
ikut ketinggian  :)
dari kiri : amanina, farhan, farah.
even farhan nie dok dekat ngan rumah farah tapi tak pernah terjumpa.
krikkk..  krikkkk..  kriikkkkk.
pantang nampak camera.  Aisshhh.  Hihihi.

p/s:  Terima kasih Ya Allah.
Terima kasih atas pertemuan yang Engkau berikan.
Sungguh terindah.  :')
Bila pula nak jumpa kawan lama ramai-ramai?

2 ulasan:

HAIREN AMIRA GHAZALI berkata...

uhukkss nak join jugak... -.-

tenku butang berkata...

done follow sini no. 544
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/